Gå til forsiden
Gå til Modvækst.dk

MODVÆKST – OMSTILLING TIL FREMTIDEN er en højaktuel antologi, som rummer 15 danske debattørers bud på, hvordan vi midt i en finans- og miljøkrise tager fat på at omstille samfundet til nutidens og fremtidens krav.

John Holten-Andersen, medredaktør på bogen: "Vi er nødt til at vriste os fri af den vækst-filosofi, som har præget udviklingen de seneste 100 år, og som totalt dominerer den politiske debat."

Safania Eriksen, medforfatter: "Vi skal satse på mere velfærd frem for mere velstand – mere kvalitet frem for mere kvantitet. For naturens såvel som vores egen skyld."

Fra 15 forskellige faglige og menneskelige ståsteder beskriver forfatterne, hvorfor den fortsatte jagt efter økonomisk vækst er såvel udsigtsløs som meningsløs. Udsigtsløs, fordi vi har overskredet grænserne for bæredygtighed, og meningsløs, fordi vi ikke bliver lykkeligere af at omgive os med flere ting. I bogen tegnes konturerne af en bæredygtig omstilling indenfor landbrug og fiskeri, børne- og familieliv, arbejde og fritidsliv, forbrug og hverdagsliv, byplanlægning og arkitektur, økonomi og politik, sprog og kultur.

MODVÆKST – OMSTILLING TIL FREMTIDEN er udgivet i samarbejde mellem NOAH Modvækst og Forlaget Hovedland. Bogen udkom i august 2011 og kan nu downloades gratis på denne hjemmeside. Se og download bogens artikler på siden 002 Artikler - eller download hele bogen her:

Download hele bogen (skærm version)

Download hele bogen (print version)

I tilknytning til bogen er også udgivet to kortfilm, som kan ses på siden 003 Visuals

KØB MODVÆKST - OMSTILLING TIL FREMTIDEN

Bogen er på 280 sider og koster 249 kr. Kan købes gennem Miljøbevægelsen NOAH.

Bogen er også velegnet til undervisning og som oplæg til debat om væksttemaet på højskoler og aftenskoler mv. Specialrabat ved køb af flere eksemplarer til undervisningsbrug: 150 kr/eksemplar ved køb af 5-9 eksemplarer og 100 kr/eksemplar ved køb af 10 eller flere eksemplarer (priser inklusive moms og eksklusive forsendelse).

FACEBOOK

Følg os på facebook

PRESSEKONTAKT

NOAH MODVÆKST
Redaktør
John Holten-Andersen: johho@plan.aau.dk

Forfatter
Safania Eriksen: safania.eriksen@gmail.com, tlf.: 5010 9876

Hovedland
Forlægger
Steen Piper: sp@hovedland.dk, tlf.: 8627 6500

Luk
Luk