Organisationer


Danske og udenlandske organisationer, grupper, bevægelser og lignende, som arbejder med kritik af vækstsamfundet og forslag til en alternativ samfundsudvikling, der ikke bygger på økonomisk vækst.Danske


NOAH – Friends of the Earth Denmark

NOAH er en landsdækkende miljøbevægelse, som består af grupper, der støtter hinanden i arbejdet med at forbedre det levende miljø ved aktivt at bekæmpe miljøødelæggelsen og dens årsager – og at anvise alternativer. NOAH dannedes i 1969 og er i dag det danske medlem af Friends of the Earth (FoE), som er verdens største græsrodsnetværk inden for miljøområdet. NOAH Modvækst, som blandt andet står bag denne hjemmeside, er en del af NOAH.
www.noah.dkOmstilling Danmark

Netværkssted for alle, som er interesserede i at omstille Danmark til et bæredygtigt samfund i en fremtid med ændret klima og knappe naturressourcer. Omstilling Danmark henter i vid udstrækning inspiration fra Transition Town bevægelsen.
www.transitiondenmark.ning.comUdenlandske


Decroissance.info

Fransk netværk af vækst-kritikere ("decroissance" er det franske ord for begrebet modvækst). Hjemmesiden indeholder en lang række artikler, som på forskellig vis belyser vækstens årsager og diskuterer alternativer. Hjemmesiden er på fransk.
www.decroissance.infoFeasta – The foundation for the Economics of Sustainability

Irsk tænketank grundlagt i Dublin i 1998. Feasta undersøger de økonomiske, økologiske og kulturelle muligheder for et bæredygtigt samfund. Feasta mener, at årsagerne til den fortsatte økonomiske vækst ligger i dysfunktionelle systemer. De undersøger derfor, hvad det er, der driver væksten for at se, om et bedre økonomisk system kan skabes. De undersøger f.eks. penge, landbrug, kulstof, energi, skat og demokratiske systemer. Feasta udgiver bøger og artikler, som kan downloades frit fra hjemmesiden, og arrangerer seminarer, workshops og konferencer. Der er mulighed for at blive internationalt medlem.
www.feasta.orgInstitut d’études économiques et sociales pour la décroissance soutenable

Fransk institut, hvis navn kan oversættes til "Institut for sociale og økonomiske studier for bæredygtig modvækst". Er en uafhængig non-profit organisation. Instituttets formål er at skabe et center for indsamling og studie af viden og data, som belyser vækst og modvækst. Instituttet tager i sit arbejde afsæt i understregningen af det biologiske grundlag for økonomien (og dermed grænserne for økonomien) og nødvendigheden af en lige fordeling af klodens ressourcer. Hjemmesiden er på fransk.
www.decroissance.orgLa Decrescita

Italiensk forening med fokus på modvækst. Foreningen skaber netværk mellem italienere interesseret i modvækst og informerer om emnet.
www.decrescita.itLa Décroissance – Le journal de la joie de vivre

Fransk tidsskrift med fokus på modvækst. Udkommer på månedsbasis med artikler og debat. Hjemmesiden er på fransk.
www.ladecroissance.netPost Carbon Institute

Denne organisation har base i Californien og arbejder for overgangen til et mere stabilt, lige og bæredygtigt samfund. På hjemmesiden er der information om mange relevante bøger og artikler.
www.postcarbon.orgSustainable Development Commission

Den engelske bæredygtigheds-kommission (Sustainable Development Commission) fungerede i årene 2008-2011 som uafhængig rådgiver for den engelske regering i spørgsmål om bæredygtig udvikling. Medlemmerne af kommissionen omfattede såvel forskere og erhvervsfolk som NGO’er. Gennem årene har kommissionen publiceret en lang række rapporter, som på forskellig vis belyser aspekter knyttet til bæredygtig omstilling. Mest kendt er rapporten "Prosperity without growth", som var med til at bringe spørgsmålet om økonomisk vækst som økonomisk og samfundsmæssigt ideal på dagsordenen. Alle rapporter kan downloades fra kommissionens hjemmeside.
www.sd-commission.org.ukThe New Economics Foundation (nef)

Uafhængig tænketank og kampagneorganisation. Organisationen blev grundlagt i 1986 og ligger i London. Nef udfordrer mainstream tænkning om økonomi, miljø og sundhed. Organisationen laver analyser og udvikler praktiske løsninger for et mere bæredygtige samfund med større livskvalitet. Nogle af nef’s fokusområder er livskvalitet, klima og energi, velfærdssystemer, finans, måling af bæredygtighed og velfærd. Nef producerer en guldgrube af spændende rapporter af høj kvalitet, som kan downloades frit fra nettet. www.neweconomics.orgForside » Organisationer

Denne side er udgivet af NOAH Modvækst

Til toppen af siden

Printet fra www.modvaekst.dk udgivet af NOAH Modvækst