Gå til forsiden
Gå til Modvækst.dk

30. SEPTEMBER 2012

Kristine Holten-Andersen, medredaktør af antologien "Modvækst - Omstilling til fremtiden", deltager i debat med Pernille Rosenkrantz Theil (Klima- og energiordfører for Socialdemokraterne) og Tor Nørretranders (forfatter og videnskabsjournalist) om vækst og modvækst i Deadline på DR2. Se udsendelsen på Deadlines hjemmeside på dr.dk.

20. JULI 2012

"Det er nonsens, når politikerne kræver, at vi forbruger mere og mere." Sådan skriver journalist og Østeuropa-korrespondent Vibeke Sperling under overskriften "Lad os skabe Folkebevægelsen mod Vækst" i et debatindlæg i Politiken. Læs indlægget på Politikens hjemmeside.

12. JULI 2012

Anmeldelse af antologien "Modvækst - Omstilling til fremtiden" i Magasinet Europa. Læs Tore Vind Jensens anmeldelse på hjemmesiden for Magasinet Europa.

31. MAJ 2012

"Regeringens politik forværrer kriser". Kronik i Dagbladet Information af Toke Haunstrup Christensen (medredaktør og bidragyder til antologien). Kan læses på Informations hjemmeside.

19. MARTS 2012

Det første nummer af nyhedsbrevet "Efter væksten" er på gaden. Nyhedsbrevet udgives af NOAH Modvækst og er et forum for dansk vækstdebat. Nyhedsbrevet bringer både debatindlæg og artikler om aktiviteter, møder, studier og bevægelser, som beskæftiger sig med vækstkritikken og alternativerne til vækstsamfundet. "Efter væksten" udkommer "efter behov" med 3-8 numre om året og kan downloades fra NOAH Modvæksts hjemmeside. Man kan også tilmelde sig nyhedsbrevet og blive orienteret pr. e-mail, når et nyt nummer udkommer. Dette gøres ved at sende navn og e-mailadresse til info@modvaekst.dk. Læs mere om indholdet og download første nummer her.

13. MARTS 2012

Peter Nielsen, lektor på RUC og medforfatter til antologien "Modvækst - Omstilling til fremtiden", fortalte tirsdag d. 13. marts om sammenhængen mellem økonomisk vækst og acceleration i P1-udsendelsen "Apropos". Hør udsendelsen på DRs hjemmeside.

26. NOVEMBER 2011

NOAH Modvækst udgiver hæftet "6 skarpe om bæredygtig udvikling og vækst", som indeholder korte svar på seks af de mest almindelige indvendinger mod vækstkritikken og modvækst-tanken. Hæftet kan downloades på siden Udgivelser fra NOAH Modvækst.

12. NOVEMBER 2011

Græsrøddernes Netværk for Bæredygtig Omstilling (GNBO) anslår, at en bæredygtig omstilling af det danske samfund kan skabe 100.000 nye jobs - fortrinsvis manuelle arbejdspladser inden for områderne fødevarer, energi, transport og byggeri. Dette kan læses i rapporten "100.000 nye job med bæredygtig omstilling". NOAH Modvækst har bidraget til rapporten, som kan downloades fra GNBO's hjemmeside.

24. SEPTEMBER 2011

Hvis du ikke havde mulighed for at deltage i debat-arrangementet "Vækst eller modvækst" den 7. september 2011 på Dagbladet Information, har du nu mulighed for at høre en optagelse af de indledende oplæg. Tjek Informations hjemmeside og hør oplæggene ved Kristine Holten-Andersen (medredaktør på antologien), Inge Røpke (DTU), Lars Andersen (Arbejderbevægelsens Erhvervsråd) og Martin Ågerup (CEPOS).

8. SEPTEMBER 2011

"Opvæksten drukner i vækst". Kronik i Dagbladet Information af Helle Heckmann, pædagog og forfatter, og Maria Reumert Gjerding, Folketingskandidat for Enhedslisten ved valget 15. september 2011. Begge er medforfattere til antologien. Kronikken kan læses på Informations hjemmeside .

8. SEPTEMBER 2011

Anmeldelse af Modvækst-antologien på hjemmesiden Økoliv.nu. Læs anmeldelsen her .

7. SEPTEMBER 2011

Under titlen "Vækst eller modvækst" afholdt Dagbladet Information denne dag debatmøde om vækstsamfundet med deltagelse af Kristine Holten-Andersen (NOAH Modvækst), Inge Røpke (DTU), Lars Andersen (Arbejderbevægelsens erhvervsråd) og Martin Ågerup (CEPOS). Debatten blev den efterfølgende dag refereret af Anna von Sperling i en artikel i Dagbladet Information. En lydoptagelse af debatten kan desuden høres her

31. AUGUST 2011

"Fagbevægelsen bør gøre op med vækstøkonomien". Kronik i Dagbladet Information af Ole Busck, lektor og bidragyder til antologien. Kronikken kan læses på Informations hjemmeside .

30. AUGUST 2011

"Forbrugerne kan ikke finde ud af vækstfælden på egen hånd". Kronik i Dagbladet Information af Inge Røpke, lektor og bidragyder til antologien. Kronikken kan læses på Informations hjemmeside .

29. AUGUST 2011

"Venstrefløjens vækstbegejstring er utidssvarende". Indlæg i debatten om venstrefløjens syn på vækst skrevet af Kristine Holten-Andersen og Peter Nielsen (begge bidragydere til antologien) på hjemmesiden Modkraft. Indlægget kan læses på modkraft.dk .

26. AUGUST 2011

I anledning af udgivelsen af antologien "Modvækst – omstilling til fremtiden" afholder NOAH Modvækst reception fredag d. 26. august 2011 kl. 15 i Det Økologiske Inspirationshus (Allégade 7-9) på Frederiksberg i København.

26. AUGUST 2011

"Vi skal lære at tage imod livet som en gave". Kronik i Kristeligt Dagblad af John Holten-Andersen (medredaktør og bidragyder til antologien). Kronikken kan læses på Kristeligt Dagblads hjemmeside.

25. AUGUST 2011

"Modvækst er omstilling til fremtiden". Kronik i Dagbladet Information af Kristine Holten-Andersen og Peter Nielsen (begge bidragydere til antologien). Kronikken kan læses på Informations hjemmeside.

24. AUGUST 2011

"Modvækst - en omstilling til fremtiden". Kronik i Arbejderen af John Holten-Andersen (medredaktør og bidragyder til antologien). Kronikken kan læses på Arbejderens hjemmeside.

18. AUGUST 2011

"Omstilling til fremtiden". Kronik i Jyllands-Posten af John Holten-Andersen (medredaktør og bidragyder til antologien). Kronikken kan læses på Jyllands-Postens hjemmeside.

4. APRIL 2011

"Hvad blev der af vækstkritikken på venstrefløjen?" Artikel i Information af Anne von Sperling med interview af flere af bidragyderne til antologien "Modvækst – omstilling til fremtiden". Kan læses på Informations hjemmeside: www.information.dk/264548

Luk
Luk